Fontos siker Pécsett!

 

A betegségek és sérülések miatt elhalasztott mérkzés pótlására került sor csütörtökön. A helyzetünk kicsit javult, de még messze van a tökéletestől.

A bajnokság ezen szakaszában minden siker komoly lépés az országos döntőbe kerülésért.

Ennek megfelelően mindkét csapat nagyon idegesen és sok hibával játszott az első negyedben. A folytatásban nagy harc folyt minden szabad labdáért, pontért.

A félidei hárompontos vezetést a harmadik negyedben sikerült feltornázni hét pontra. A negyedik negyedben amikor megléptünk 12 ponttal, már azt hittük sima győzelemmel zárunk. A hazaiak azonban visszazártak két pontra és egy nagyon izgalmas végjáték alakult ki. Az utolsó két percben ismét minden visszaállt a "normális" mederbe és ötpontos, nagyon fontos győzelmet arattunk!

 

eredmény:

 

PVSK  -  UNI Győr NKA  58:63  (11:11,18:21,14:18,15:13)

RIGÓ 11/3 (17 lepattanó), Dénes 1, Kozári, Bélafalvi, GÁLOS 28/9 (31 IBM), Smuk 4, Takács 2, Tóth 3, LÉP 11 (20 lepattanó), Chroméj 1, NEZVALD 2 

Gálos László:  sok problémával küzdünk, de ismét sikerült a csapatnak csapatként működni. A nehéz helyzetekben szépen összezártunk és ahogy ezt már ebben az idényben oly sokszor, megoldottuk a végjátékot!

A pontok eloszlása optimális volt. Sikerült rendezetlen védelem ellen, valamint felállt védelem ellen kintről és bentről egyaránt pontokat szerezni. A visszavágóra jövő héten pénteken kerül sor Mosonmagyaróváron.  Vannak még tartalékok a játékosainkban. A védekezésünkön azonban kell még javítanunk, hogy ne kapjunk ilyen sok pontot közelről.

Gratulálok a lányoknak, szép munka volt!