Budapest ad otthont a serdülők országos döntőjének. Sokáig kérdőjeles volt a helyszín, de végül a BEAC vállalta a rangos esemény megrendezését.

A nyolc legjobb csapat két négyes csoportban kezdi meg a küzdelmeket a végső helyezésekért.

Csapatunk a kecskeméti, miskolci és a házigazda lányaival került egy csoportba. Bár második helyen kerültünk be a legjobb nyolc csapat közé, az köztudott, hogy a döntő az egy "más kávéház" kategória.

Ezt saját bőrünkön tapasztaltuk meg mindkét csütörtöki mérkőzésen.

A kecskeméti hölgyek remek első negyedet produkálva, mindössze egyetlen ponttal maradtak le a győriektől. Innentől azonban szépen beindult a szekér. Németh-Fodróczi páros ponterős játéka kellő alap volt a biztos győzelemhez. Védekezésben Endrédi Gréti nyújtott kiválót. 

A lefújás pillanatában nagy öröm volt kispadunkon, fontos győzelmet arattunk. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Horváth Emese - Porkoláb Mercédesz jó szellemben vezették a mérkőzést.

 

Este, az első nap utolsó mérkőzésén a hazai csapat volt az ellenfelünk. A házigazda csapat ellen játszani sosem hálás feladat. Ez most is így volt. Az első negyedben a fővárosiak állva hagytak minket úgy, hogy a játék minden elemében jobbak voltak nálunk. Képtelenek voltunk megszerezni a szabad labdákat, ellenfelünk sokkal harcosabb volt. Bíztunk a jobb folytatásban! A második negyedben hamar ledolgoztuk a hátrányunk nagy részét, de a fordítás sokáig nem sikerült. Többször sikerült mentőövet dobni a játékvezetésnek, amit egy ideig ki is tudott használni a BEAC. 

A második félidőben sikerült megtalálni a nyerő ötöst (lehet, hogy a számokat érdemes lenne megjátszani a Lottó-n is), akik jó szellemben, nagy akarással magabiztos győzelemre vezették csapatunkat. 

Közel 180 pontot dobva az első napon, nem lehet panaszunk a támadó játékunkra, a védekezésben azonban sokat kell javulnunk! Három kemény mérkőzés vár akadémistáinkra, ahol a szabadlabdák megszerzése kulcskérdés lesz!

Gratulálunk a CSAPATNAK! Utoljára a 2004-es születésű csapatunkkal tudtunk bejutni a legjobb négy serdülő csapat közé.

SZÉP VOLT LÁNYOK!  HAJRÁ GYŐR!

 

 

eredmények:

 

UNI Győr NKA  -  Kecskeméti KA  83:59  (21:20,25:12,23:15,14:12)

Fodróczi 20/3 (11 szerzett labda és lepattanó), Rákosi 6 (11 szerzett labda és lepattanó), Nagy 2, Kónya 1, Nováky 10, Bélafalvi 10 (12 szerzett labda és lepattanó),Gaál N. 6 

(11 szerzett labda és lepattanó), Németh 19 (13 szerzett labda és lepattanó), Endrédi 4, Gaál H. 5, Tapodi, Büki

Gálosné Farkas Andrea - Marosvölgyi Anita: a kezdeti nehézségek után, gratulálok a lányoknak a győzelemhez! Örülünk! 

 

BEAC-Újbuda KA  -  UNI Győr NKA   66:94  (25:12, 15:32,16:25,10:25)

Fodróczi 17 (14 szerzett labda és lepattanó), Rákosi 10, Kónya, Nováky 6, Nagy 2, Bélafalvi 10(12 szerzett labda és lepattanó), Gaál H. 9, Gaál N. 16/3  (15 szerzett labda és lepattanó), 

Németh 18 (11 szerzett labda és lepattanó), Endrédi 4, Büki 2, Tapodi.

Gálosné Farkas Andrea - Marosvölgyi Anita: az első negyed nem igazán sikerült jól, de a második negyedben fel tudtunk pörögni, és utána egy szoros mérkőzésen behúztuk a győzelmet!