Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság, Döntő

 

Pénteken a csoportdöntővel folytatódott számunkra a torna. Ellenfelünk a szintén két győzelemmel álló DVTK volt. 

A tegnapi hibáinkból tanulva némi változások történtek az ötösökben. Az első negyedben álomszerűen kosaraztunk és 15 pontos előnyt kovácsoltunk össze.

A második etapban felébredt ellenfelünk és nagy küzdelem folyt a pályán. Örömünkre újabb három ponttal tudtuk növelni előnyünket a félidőre. 

A harmadik negyedben az álomból rémálomba csöppentünk. A második és harmadik negyedben 17 faulttal szórtak meg minket a sípmesterek, míg a másik oldalon sportszerűtlen hibák felett néztek át nagyvonalúan. 

Ezzel sikerült zavart kelteni a sorainkban. Ezután Fodróczi kipontozódására került sor , ami nagy vérveszteség volt számunkra. Játékosunkat nem tudták megtartani szabályos eszközökkel, ennek ellenére néma síppal jutalmazták az ellene történteket. Két alkalommal pedig nem is ő faultolt, mégis neki ítélték azt meg!? Az ő félreállítása után ellenfelünk benézett 10 pont alá és veszni látszott a mérkőzés. Azonban  a többiek megkétszerezték teljesítményüket és sikerült kimászni a gödörből. Gaál Nóri élete mérkőzését játszva három trojkával hűtötte le a borsodi alakulatot, Bélafalvi Dóri giga dupla-duplája (17 pont, 21 lepattanó), Németh Nelli dupla-duplája (14 pont, 10 lepattanó), Gaál Hajni kiváló védőmunkája és felejthetetlen hárompontosa azt jelentette, hogy  ma minket nem lehet legyőzni!!!

A csapat létszámát növelve, nagy szurkolótáborunk is mindent megtett a sikerért! A győri és oroszlányi különítmény hazai környezetet varázsolt lányainknak!

 

SZÉP VOLT LÁNYOK!!  HAJRÁ GYŐR!!

 

A Vasas későbbi győzelme azt jelenti, hogy szombaton velük játszunk majd a döntőbe kerülésért 15 órai kezdettel..

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  DVTK A.   74:61  (20:5,19:16,15:25,20:15)

Nagy 3, Kónya 4, Endrédi, Rákosi 7 (7 lepattanó), Németh 14/3 (10 lepattanó), Tapodi, Gaál N. 17/9, Büki, Fodróczi 3, Gaál H. 9/3, Bélafalvi 17 (21 lepattanó, 4 gólpassz), Nováky.

Gálosné Farkas Andrea - Marosvölgyi Anita:  Óriásit küzdött a csapat, mindent megtettek a lányok azért, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet! Gratulálok Nekik!!

Hatalmas küzdelem jelemezte az egész mérkőzést. Dicséret mindkét csapat számára!