Szombat kora délután folytattuk a felkészülést. Közel egy hónappal a bajnokság folytatása előtt a budapesti Törekvés SE csapatát láttuk vendégül. A vendégszeretet sajnos az első negyedben megmutatkozott . Ellenfelünk kedvére dobhatta a kosarakat, aminek köszönhetően a negyed végén 30 pontnál jártak. A második negyedben sikerült rendezni a sorokat. Négy perc elteltével már le is dolgoztuk a 13 pontos hátrányunkat. 

Innentől kezdve végig vezetve nyertük a mérkőzést. A második félidőben a kihagyott dobásainknak köszönhetően szorosabb lett a mérkőzés, de a győzelem nem forgott veszélyben. Érdekesség, hogy 12 gólpasszal és 24 ponttal lett volna többünk, ha a kiváló átadásokból adódó kihagyhatatlan helyzeteket nem hagyjuk ki egy lépésről.

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  Törekvés SE  75:70  (17:29,31:10,18:20,9:11)

Kozma 3 (4), Rigó 15 (20)Kokas (13), Kozári 3 (2), Gálos 10/6 (12), Smuk 11 (13), Tóth 11 (12), Nezvald 2 (1), Csapó 5 (5), Lép 15 (16). (a pont után zárójelben a védekezési mutató látható: lepattanó + szerzett labda+ védekezési aktivitás)

Gálos László-Chroméj Hajnalka: a mérkőzés elején nagyon rossz szellemben játszottunk, Hamar 10 pontos hátrányba kerültünk. Sikerült javítani a hozzáálláson és ezzel megfordítani a mérkőzést. Az elmúlt időszakban több új elemet gyakoroltunk az edzéseken. Mind támadásban, mind védekezésben gyakoroltunk újabb taktikai feladatokat. A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket. Lelkes ellenfelünk minden hibánkat kihasználta, ezzel is segítve munkánkat. Támadásban komoly előrelépés, hogy 5 játékosunk is kétszámjegyű pontot gyűjtött!

A mérkőzésen külön öröm volt, hogy Kozári Hanna hosszú szünet után ismét pályára léphetett.