Tornagyőzelem Pécsen

 

Vasárnap a "B" döntő helyosztóira került sor. Nagy örömünkre mi az utolsó mérkőzésen voltunk érdekeltek. Ellenfelünk az a Darazsak Sportakadémia/B csapata volt, akikkel többször is megütköztünk az elmúlt hónapokban. Az első negyed váltakozó vezetés mellett igazságos döntetlennel zárult. A második negyedben aztán bedaráltuk vármegyei riválisunkat. Mindössze négy pontot engedélyeztünk számukra. Váltogattuk a védekezést és ezzel összezavartuk ellenfelünket. A félidőben megnyugtató 16 pontos előnyre tettünk szert. 

A második játékrész elején sikerült visszaverni a soproniak felzárkózási kísérleteit, plussz, 20 pont fölé nőtt a különbség. Az utolsó etapban márcsak a különbség volt kérdéses. 

A pontjaink felét 3 pontos kosárból szereztünk, amiben a Pálosi - Gálos páros 4-4 találata 50%-os teljesítménnyel kiemelkedő volt. Lép Iza 13 szabadlabda megszerzésével nyújtott maradandót. Küllős Kíra 16 pontja mellett 9 szabad labdát gyűjtött be. 

Több év vegetációja után végre ismét egyszámjegyű helyezést ért el junior csapatunk!

Szép volt Lányok!  Hajrá Győr!

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  Darazsak Sportakadémia/B  63:45  (18:18,20:4,18:13,7:10)

Pálosi 12/12, Kozma, Rigó 8, Csapó, Tóth 2, Mihály 5, Gálos 18/12 (4 gólpassz), Szamos, Küllős 16/6 (9 szabadlabda megszerzése), Schaub, Molnár-Bodó, Lép 2 (13 szabadlabda megszerzése)

Balla Dóra, Gálos László, Laky Tibor:  Ebben a szezonban már többször találkoztunk a soproni lányokkal ezért tudtuk, hogy mire számíthatunk. Nagyon jó mentalitással kezdtük a mérkőzést és ezt a döntő végéig fent tudtuk tartani. Örülök hogy a hárompontos vonal mögül is sikerült megtalálni a hölgyeknek, ami egy fontos pillére volt a mai játékunknak. Voltak nagyon szép egyéni megmozdulások, de alapvetően Csapatként sikerült megnyernünk a “B” döntőt. Gratulálok a csajoknak, megérdemelték!