A mérkőzés tétje a csoportelsőség megszerzése volt az alapszakaszban. Idegenben 20 pontos vereséget szenvedtünk, amit hazai környezetben szerettünk volna kiegyenlíteni. Az első negyedben sajnos védekezésbeli fegyelmezetlenségek miatt tízpontos előnyre tett szert az ellenfél. Innentől kezdve iszapbirkózás kezdődött, amiben csak két pontot sikerült ledolgoznunk a hátrányból. Megvolt a lehetőségünk az utolsó negyedben a fordításra, mivel ellenfelünk mindössze három pontot tudott szerezni ebben a játékrészben. Támadásban azonban pontatlanok voltak a dobásaink (12 kisérletből 3 ment be a mezőnyből, míg 11 kisérletből 3 büntetőből), ez pedig megpecsételte sorsunkat. A vereség ellenére a bajnokságban – így ezen a mérkőzésen is – eddig remekül helytálltunk. Most is emelt fővel távozhattunk a parkettáról. Szép volt, lányok!

UNI Győr NKA–Óbudai Kaszások 52–60 (12–22, 17–19, 14–16, 9–3)

UNI Győr NKA: Komjáti, Kozma 6, Rigó 13, Dénes 2, Kozári, Gálos 10/3, Smuk, Schaub 2, Tóth 2, Nezvald, Csapó 2, Lép 15 (13 lepattanó).

Gálos László–Chroméj Hajnalka:  – Kár az első negyedben elkövetett fegyelmezetlenségekért. Egy jó szerkezetű, ügyes játékosokból álló ellenfélnek nem szabad ilyen előnyt adni. Ugyanezt a csapatot az utolsó negyedben képesek voltunk három pontra lefogni. Látható, mire vagyunk képesek, ezek érvényre juttatásához azonban sokat kell még közösen dolgoznunk. Jó úton haladunk, gratulálunk a lányoknak!