Nemzeti Leány Junior Bajnokság, 2. forduló

 

A második fordulóra Budapesten került sor. A Vasas Akadémia vendégeként folytattuk a bajnokságot. Az összeállításunkban most is több hiány mutatkozott betegségek miatt.

A hiányzókat fiatalabb játékosokkal pótoltuk. A mérkőzés hasonló módon zajlott mint Pécsen. A túlzott "tisztelet" az ellenfelünkkel szemben ma is több elkerülhető kosárhoz vezetett. A második félidőben azonban a minden mindegy alapon, remek 10 perccel nyitottunk és megnyertük ezt az etapot. A záró felvonásban is tartottuk az eredményt, ezzel is bebizonyítva magunknak, hogy ezeknél az eredményeknél sokkal többre vagyunk hivatva.

 

eredmény:

 

Vasas Akadémia  -  UNI Győr NKA 72:54  (20:11,15:9,16:19,21:15)

Pálosi 6/6, Kozma, Rigó 14/3, (15 VAL) Csapó, Tóth, Mihály 16/3 (15 VAL), Gálos 3/3, Küllős 9, Smuk 1, Lép 5 (13 VAL)

Balla Dóra, Gálos László: a legnagyobb ellenfelünk az nem más, mint saját magunk! A kishitűség olyan hátrány, amit nem lehet kompenzálni a pályán, és nem utolsó sorban semmi értelme! A második félidei teljesítményünk - ami még messze van a tökéletestől - már elegendő volt ahhoz, hogy egál mérkőzést játszunk az egy emelettel magasabb ellenfelünkkel szemben. A ziccer helyzetek, valamint a megítélt büntetők értékesítése ismét mélyen az elvárt szint alatt volt. Több mint 30 pontot buktunk ezekben a paraméterekben. Reméljük a következő héten szombatra, az első hazai mérkőzésre végre mindenki egészséges lesz és egy tettrekész csapatot vezethetünk csatába!