Nemzeti Leány Junior Bajnokság

 

A visszavágó kör eső összecsapására hazai pályán került sor. A pécsi mérkőzésen rengeteg ziccert és büntetőt hibázva szenvedtünk elkerülhető vereséget, így a szakvezetés nagy várakozással nézett a mérkőzés elé. Mivel két hét pihenő volt a bajnokságban csütörtökön a MEFOB csapatunk ellen játszottunk edzőmérkőzést. A legnagyobb probléma a védekezés agresszivitásával volt . Sajnos ez szombatra sem változott. Az első félidőben mindössze 3 szerzett labdánk volt, ami a játékfelfogásunktól markánsan tér el. 

A második játékrészben ugyanebben a paraméterben 11-t értünk el. A védő-momentumból az első három negyedben 12-t jegyezhettünk fel, míg az utolsó negyedben 11-t.

Ennek megfelelően az utolsó 10 percet meg is nyertük!  

A védekezés agresszivitása mellett támadásban is voltak problémák. A helyzetben lévő játékosokat sokszor nem játszottuk meg, helyette elerölködtük a befejezést. Sajnos megint egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amiből többet ki lehetett volna hozni egy agresszív védekezéssel és önzetlen támadójátékkal!

Bízunk abban, hogy sikerül felnőni végre a feladathoz!

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  NKA Pécs  68:81  (17:18,16:26,15:21,20:16)

Pálosi 2, Kozma 6, Rigó 12/3, Csapó, Tóth, Mihály 9/6, Gálos 4, Szamos, Küllős 22/3, Molnár-Bodó 4, Lép 9 (11 lepattanó)

Balla Dóra, Gálos László:  Látszott a lányokon, hogy két hétig nem volt mérkőzésünk, ezért kiestünk a meccs ritmusból. A mai összecsapás reálisabb volt mint az idegenbeli találkozó. Egy kicsivel agresszívebb védekezéssel, ennél közelebb is kerülhettünk volna az ellenfelünkhöz. Sajnos az edzésen gyakorolt feladatok ma ritkán köszöntek vissza  a pályán. Azonban bizakodóak vagyunk és készülünk a jövő heti megmérettetésre!