Nemzeti Leány Junior Bajnokság

 

Szombaton az utolsó előtti fordulóra került sor a rájátszásban. A PVSK csapatához látogattunk el. A hazai mérkőzésen kihasználtuk a magassági fölényünket és 62:19-re nyertük a lepattanó harcot, valamint centereink 44 pontot szorgoskodtak össze az ellenfél palánkjánál. 

Tehát a recept adott volt, a kérdés az az, hogy sikerül-e megismételni a győri teljesítményeket, és rá tudjuk-e erőltetni ellenfelünkre az akaratunkat.

A mérkőzés megadta a választ. Elvesztettük a lepattanó harcot 37:34-re és center posztról 13 pontot gyűjtöttünk mindössze.   

A rossz statisztikai mutatók ellenére sikerült megnyernünk a derbit, elsősorban a jól működő területvédekezésünknek köszönhetően. Sok eladott labdára kényszerítettük ellenfelünket, amiket a túloldalon sikerült pontokra váltani. Válogatott játékosaink jól dolgoztak. A Gálos-Rigó-Lép trió 59 IBM (hasznossági index) pontot szorgoskodott össze a csapatunk 70 pontjából. Csapatkapitányunk, Molnár-Bodó Ajsa nagy kedvvel és eredményesen kosárlabdázott. Ez ma elegendő volt, de a döntőben valószínűleg többre lesz majd szükség!

Gratulálunk a győzelemhez!  Hajrá Győr!

 

eredmény:

 

PVSK  -  UNI Győr NKA  61:72  (10:19,20:22,18:15,13:16)

Kozma 2, Rigó 24 (8 szerzett labda), Csapó, Tóth, Mihály 9/6, Gálos 15/9 (4 gólpassz), Szamos, Molnár-Bodó  9 (5 szerzett labda), Lép 13 (11 lepattanó), Evellei 0 (8 lepattanó)

Balla Dóra, Gálos László:  Egy hosszú utazás után, viszonylag erősen kezdtük a mérkőzést. A védekezésünk éles volt és ennek köszönhetően sok labdát szereztünk. Ahogy telt az idő egyre enerváltabb lett a társaság.. A kiépített előnyünk szépen elolvadt és egy küzdős, szenvedős végjátékkal  sikerült nyernünk. Pozitívum az, hogy megnyertük a meccset, a negatívum, hogy ilyen hullámvölgyekkel a döntőben bajba kerülhetünk. A bajnokság további céljait meghatároztuk az öltözőben, ennek megfelelően dolgozunk a következő hetekben.