Nemzeti Leány Junior Bajnokság, Mosonmagyaróvár

 

Hétközi fordulóval folytatódott a bajnoki menetelés. A Vasas csapatát fogadtuk. Lányaink előzetesen győzelmet vártak a találkozótól, de az edzéslátogatottság és az edzéseken mutatott aktivitás komoly kételyeket támasztott az edzőkben. 

Sajnos az utóbbiaknak lett igazuk. Egy vállalható első negyed után egy sorsdöntő második 10 perc következett. Érthetetlen módon 20 pont hátrányt sikerült összeszedni ebben az etapban. 

A második félidő egy felpaprikázódott  játékot hozott. Az esetenként ketrecharcra hasonlító játékban sokkal pontosabban teljesítettünk. A végeredmény nem volt kérdéses. Azokban a paraméterekben, amik kellenek a saját játékunk megvalósításához, azokat nem sikerült teljesítenünk. Emiatt a magasság és súlybeli hátrányunkat nem tudtuk kompenzálni. Legközelebb  december 3-án lépünk pályára Miskolcon.

 

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  Vasas Akadémia    52:88   (17:21, 10:30, 12:19, 13:18)

Pálosi 3, Kozma 8/3, Rigó 13, Tóth, Mihály 8/3, Gálos 7, Szamos, Smuk, Molnár-Bodó 2, Lép 11

Balla Dóra, Gálos László: A mai mérkőzésre úgy érkeztünk, hogy szeretnénk győztesként lejönni a pályáról. Sajnos ez ma nem sikerült. Egy ilyen fizikai adottságokkal rendelkező csapat ellen, felvenni a versenyt nem egyszerű feladat, de véleményem szerint nem megoldhatatlan. Ehhez nekünk ki kell zárni az ellenfelet, harcolnunk kell a lepattanóért és gyors kosarakat kell szereznünk belőle. Azt gondolom, hogy a második negyedet kivéve, voltak szép momentumaik a lányoknak, de az ott kapott 30 pont végzetes volt számunkra. A második félidőben felvettük a kesztyűt, szó szerint mert egy komoly box meccs alakult ki a pályán. Kosárlabdára kevésbé hasonlító pillanatokat kellett eltűrnie mindkét kispadnak. Nagyobb fegyelmezettséggel és agresszívebb védekezéssel megpróbáljuk megnehezíteni jövő heti ellenfelünk dolgát.