Nemzeti Leány Kadet Bajnokság

 

Vasárnap délután a Vasas csapatát fogadtuk, akiktől 20 ponttal kaptunk ki véleményes körülmények között a Pasaréti úti Sportcentrumban. 

Nagy lelkesedéssel készültünk arra, hogy hazai környezetben visszavágjunk ellenfelünknek a fővárosi fiaskóért. 

A bemelegítésnél még nem sejtettük, hogy ismét idegenben fogunk játszani, bár most a saját termünkben.

Kapkodva sok hibával kezdtünk, aminek következtében hamar, közel 10 pontos hátrányba kerültünk. Aztán beindult a gépezet és szépen visszajöttünk a mérkőzésbe. 

A negyed vége előtt azonban (mint később kiderült, nem utoljára) jöttek az érthetetlen játékvezetői ítéletek. Ezt ellenfelünk nagyon köszönte a mérkőzésen, majd a mérkőzés után a parkolóban is.

A második és harmadik negyedet megnyerve sikerült fordítanunk. Az utolsó etapban négy játékosunkat pontozták ki a sípmesterek, amit már sajnos mi is nehezen viseltünk el.

A végén nyertállásból sikerült kikapnunk. A Vasast még le tudtuk volna győzni, de ....................

Gratulálunk a lányoknak! Nagyot küzdöttek! Most még kedden egy mérkőzés vár ránk és készülhetünk az "A" döntőre.

 

eredmény:

UNI Győr NKA  -  Vasas KA   63:68  (14:20, 20:11, 15:13,14:24)

Pálosi 8, Takács, Rigó 22/3 (8 szerzett labda), Fodróczi 2, Gálos 12/6, Smuk, Schaub , Bélafalvi 2, Lép 17, Chroméj

Gálos László, Laky Tibor, Balla Dóra:  régen játszottunk tétmérkőzést, ami nagyon látszott a lányokon. Görcsösen, sok hibával kezdtünk.Utána azonban szépen visszajöttünk a mérkőzésbe a negyedik negyed közepéig vezettünk is. Sajnos azonban olyan dolgok történtek a pályán, amit felnőtt játékosok is nehezen tudnak megoldani. Szerintem hozzánk szeretnek jönni az ellenfelek, mert hazai környezetben sem kaphatnának megfelelőbb játékvezetést. Nem emlékszem arra, hogy mi egyszer is 42 büntetőt dobhattunk volna  idegenben. Hogy négy hazai játékost pontoztak volna ki az utolsó negyedben a hazai csapatból, mindezt úgy, hogy kényszerűségből már csak zónáztunk, hogy csökkentsük asípolási lehetőségeket.  Sajnos ez a szemlélet elérte célját, nem a mérkőzéssel foglalkoztunk, hanem az indulataink vezéreltek minket! Mindez egy kadet mérkőzésen!!??? Tanulnunk kell az esetből, valahogy felül kell emelkedni a későbbiekben ezeken!

Szekszárdon igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy pozitív élménnyel zárjuk a szakaszt! A hozzátartozóknak köszönjük a szurkolást, sokat jelentett!