Nemzeti Leány Junior Bajnokság "B" döntő, 2. nap

 

Szombaton az elődöntővel folytatódott számunkra a torna. Ellenfelünk az a BEAC/B volt, akikkel már a keresztjáték alkalmával találkoztunk. Ott mindkét mérkőzést megnyertük, de egy döntő mindig más. Csapatunk nagy lelkesedéssel vetette bele magát a küzdelembe. Rengeteg labdát szereztünk, de a rossz dobószázalék miatt csak lassan nyílt az olló. A második negyedben az ellenfelünk is mindent megpróbált a felzárkózáshoz, de itt is sikerült négy pont különbséget hozzáépítenünk. A félidei megbeszélésen a védekezésünk hatékonyságának emelése volt a fő téma. Az első félidei hibáinkból tanulva egy parádés harmadik negyedet raktunk őssze, ahol közel negyven pontot dobva eldöntöttük a mérkőzést. 

Az utolsó 10 perc egyenlő erők küzdelmét hozta. Nekünk lehetőségünk volt megpihentetni kulcsjátékosainkat  a vasárnapi döntőre. Olyan statisztikai mutatókat sikerült feltennünk a pályára, amire nagyon büszkék lehetünk! 83 szerzett labda (lepattanó+szerzett labda), 23 gólpassz, 28 pont indításból!!!

Az továbbra is érdekes tendencia, hogy mi vagyunk az aktívabbak, harminc ponttal többet szerzünk és mégis mindössze 11 kiharcolt faultunk volt a 26 fault mellett!!??

Az ellenfél 26-szor állhatott a büntetővonalra, mi pedig 11-szer.

Reméljük, hogy a döntőben jobban díjjazzák majd törekvéseinket.

Szép volt lányok!  Hajrá Győr!

 

eredmény:

 

BEAC KA/B  -  UNI Győr NKA  58:93  (13:21,10:14,14:39,21:19)

Pálosi 4, Kozma 11/3, Rigó 16 (12 lepattanó+szerzett labda), Csapó 3/3, Tóth, Mihály 6/6, Gálos 12/6 (10 lepattanó+szerzett labda), Szamos 6, Küllős 14/6 (5 gólpassz), Schaub 2 (8 lepatatnó+szerzett labda), Molnár Bodó 15 (9 lepattanó+szerzett labda), Lép 4.

Balla Dóra, Gálos László: a mérkőzés elején, nem találtuk a ritmust és ez komoly gondokat okozott.. A kéréseink nem teljesültek, ezért nem tudtunk nagyobb előnyt kialakítani az első félidőben. A szünetben rendeztük sorainkat és beindult a gépezet. A harmadik negyedben több pontot szereztünk mint az első félidő egészében. Örülök, hogy mindenkinek tudtam játékperceket adni. Holnap egy megyei rangadón fog eldőlni a 9. hely sorsa!