Nemzeti Leány Kadet Bajnokság 1. forduló

 

Szép kezdés Budapesten!

 

Budapesten, a Zsíros Akadémia vendégeként kezdte meg csapatunk a bajnoki menetelést. tizenegy játékossal vágtunk neki a péntek délutáni mérkőzésnek.

A mérkőzés előtt szembesültünk azzal, hogy ellenfelünk tehetsége, a 196 cm-re megnőtt Josepovits Kinga nem tagja az ellenünk kiállított keretnek. Ez nagyban megváltoztatta a mérkőzésre kitalált taktikát.

Látható volt, hogy két hete nem játszottunk tétmérkőzést. Kapkodva, sok hibával nyitottuk az első negyedet.  Az első félidő ezután is nagy hullámzásokat hozott. A félidei pihenő és megbeszélés sokat segített. A második félidőben aztán helyére kerültek a "panelek", és magabiztos győzelmet arattunk!

 

eredmény:

 

Zsíros Akadémia  -  UNI Győr NKA    36:79  ( 10:22,8:17,7:17,11:23)

Pálosi 5/3, Takács 2, Rigó 18/3 (29 VAL), Németh 8, Fodróczi 4, Gálos 6 (21 VAL), Smuk 4, Schaub 2, Bélafalvi 12 (19 VAL), Lép 18 (22 VAL), Chroméj.

Gálos László, Balla Dóra: a héten nagy különbségek mutatkoztak az edzéseken mutatott teljesítményben, így kíváncsiak voltunk arra, hogy melyik arcunkat mutatjuk majd Kőbányán. Feszülten, idegesen kezdtünk. A nagy akarás, görcsössé tette játékunkat. Az idő múlásával azonban sikerült rendet tenni a fejekben és rá tudtuk eröltetni ellenfelünkre  a mi stílusunkat. 35 eladott labdára kényszerítettük a fővárosiakat, emellett 70 szabadlabdát gyűjtöttünk be. A 19 gólpassz pedig jelzi, hogy nézhető játékot produkáltunk a nyitányon. 

Gratulálunk a lányoknak!