Nemzeti Leány Junior Bajnokság „B” Döntő

 

Pénteken reggel útnak indultunk, hogy a bajnokság utolsó három mérkőzését lejátsszuk, és lehetőség szerint a 9. helyezéssel a zsebünkben térjünk majd vasárnap este haza.

Az egyenes kieséses lebonyolítás nem ad hibázási lehetőséget, így a csapatok igen feszülten játszottak. Ez a mieinkkel sem volt másként. Az ellenfél ismerős volt, mivel a hétvégén kadet fordulóban találkoztunk a fővárosiakkal.

Az első negyedben az idegességnek betudhatóan a mezőny mutatónk 25% volt, amit 7 eladott labdával fűszereztünk. Így az öt pontos hátrány várható volt. A második negyedben sokat javult a védekezésünk és 2 pontos előnyt csikartunk ki a félidő végére. Játékunk az első félidőben egysíkúvá vált. Minden labdát a Mihály-Küllős páros kapott. A 34 szerzett pontunkból 30-at ez a páros szerzett. Az látható volt, hogy ezzel a felfogással nem fogunk tudni mérkőzést nyerni, ezért fiataljainkat bíztattuk a nagyobb felelősségvállalásra.

A második félidőre sokat javult a lepattanózásunk, és a kadet játékosok végre beszálltak a pontszerzésbe. A második 20 percben 22 pontot szorgoskodtak össze, amivel már az ellenfél nem tudott mit kezdeni. Indításból 12 pontot szereztünk és az ellenfelünknek mindössze 20 pontot engedélyeztünk a büntető területen belülről.

Ezzel a fontos győzelemmel a felső körbe kerültünk és szombaton a BEAC/B csapatával mérkőzünk a döntőbe kerülésért.

Gratulálunk a lányoknak, fontos győzelmet arattak!!

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  Vasas KA  73:63  (12:17,22:15,21:18,18:13)

Pálosi, Kozma, Rigó 8 (6 lepattanó), Csapó, Tóth, Mihály 11/3, Gálos 10/6, Szamos, Küllős 34/3, Schaub, Molnár-Bodó 2, Lép 8 (12 lepattanó)

Balla Dóra, Gálos László:  Egy nehéz mérkőzésre számítottunk, tekintve, hogy vasárnap kadet csapatunk egy hasonlóan éles meccset játszott ezzel a Vasassal. Voltak hibák, de a küzdeni akarással nem volt gond és ennek köszönhetően a végén mi örülhettünk! Gratulálok a lányoknak, csak így tovább!