Nemzeti Leány Kadet Bajnokság, Pécs

 

Hat nap alatt a harmadik rangadóra készült kadet csapatunk. A múlt heti DVTK és Csata DSE elleni vereség után mindenképpen szerettünk volna győzni. Sajnos kedden sem tudtunk a legjobb összeállításunkban pályára lépni. Lép Iza volt most távol, illetve Bélafalvi Dóra és Gálos Hanna bokasérüléssel játszott.

A baljós előjelek ellenére csapatunk nagyon összeszedetten kezdte a mérkőzést és az első negyedet 6 pontos előnnyel zártuk. A második negyedben Rigó Dorina gyorsan összegyűjtötte a négy személyi hibát. Fájó boka miatt Dórit és Hannát is pihentetni és fagyasztani kellett. Ezt kihasználta ellenfelünk és egy pontra lefaragta a hátrányukat a félidőre.

A második félidőben védekezést váltottunk amivel nem tudott mit kezdeni ellenfelünk. Elhúztunk 7 ponttal, de néhány figyelmetlenség következtében három pontra szűkült az előnyünk.

A záró etap nagyon izgalmasan alakult. Dorina mellé felzárkózott Laura és Hanna is a négy faultosok közé. És, ha az mind nem lett volna elegendő, akkor az ellenfél gólgyárosa Kecsmárik vállára vette csapatát és kintről - bentről megszórt minket. 58:53-ra megfordították a mérkőzés állását. Időkérés és újabb védekezés váltás következett.

Ez meghozta a várva-várt sikert. Sikerült kikapcsolni Kecsmárikot. A csapatok mindent feltettek egy lapra. A végjátékban végre sikerült hideg fejjel játszanunk. Támadásban kihasználtuk a védekezési hibákat, védekezésben pedig remekül zártunk.

Az utolsó két perc 63:63-ról indult. Dódó 2/2 büntetőből, Fodróczi Fanni sikeres közelije és végül Hanna 2/2-es büntetőzésére mindössze egy duplával tudott a hazai csapat válaszolni.

Óriási taktikai csatában fontos győzelmet arattunk!

Szép Volt LÁNYOK!!!!   HAJRÁ GYŐR!!!

 

eredmény:

 

NKA Pécs  -  UNI Győr NKA  65:69  (11:17,17:12,18:20,19:20)

Pálosi 8/6 (13 lepattanó), Takács 3/3, Rigó 29/9 (14 lepattanó, 10 szerzett labda)TRIPLA-DUPLA, Németh, Fodróczi 5/3, Gálos 14/3 (6 gólpassz), Smuk 8, Schaub, Bélafalvi 2, Chroméj.

Laky Tibor, Gálos László: óriási győzni akarással léptünk a pályára. Kiváló egyéni teljesítmények mellett ki kell emelni a csapatmunkát. Ilyen taktikai háború mellett ennyire okosan játszani nem könnyű. Több játékost is ki kell emelnünk, akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre. Dodó tripla-duplája, és, hogy 22 percig négy faulttal fegyelmezetten tudott pályán maradni. Laura 13 védőlepattanójával az egyik legstabilabb tagja volt védelmünknek, emellett a nyolc pontja nagy segítség volt. Hanna remekül irányított, amit a 6 gólpassza is mutat, és még a pontszerzésben is jeleskedett. Fodróczi Fanni pedig kikapta a rendszerből az ellenfél legjobb játékosát , ezen felül pedig  fontos pontokat szerzett. Természetesen a többiek is igyekeztek. 

Fontos siker volt ez, mert végre egy rangadót meg tudtunk nyerni! Ezt a győzelmet visszük magunkkal tovább a rájátszásba.

Gratulálunk!