Nemzeti Leány Kadet Bajnokság

 

Óriási bravúr Budapesten

 

Tegnap délután megkezdődött számunkra a rájátszás Budapesten. A másik csoport második helyezettjével mérhettük össze tudásunkat. Ebben a szakaszban nyolc mérkőzés vár lányainkra. Az alapszakaszból az eredményünket visszük tovább (DVTK, Csata DSE, NKA Pécs), így csak a másik csoport első négy helyezettjével játsszunk majd az elkövetkező két hónapban. Az első hat helyezett automatikusan bejut az "A" döntőbe, így számunkra is az a cél, hogy ebbe a csoportba kerüljünk.

Ehhez újabb lépcsőket kell meglépnie csapatunknak a játék minden területén. 

Az elszántság mindkét csapat játékosain látható volt. Csapatunk jól fogta meg az ellenfelünk sok támadásra épülő játékrendszerét. Nagyon kemény játékot engedett meg a két sípmester, így nagyon kevés kosár született. A második félidő elején egy kicsit megroppantunk, amit ellenfelünk kihasznált és kiegyenlített. Az utolsó negyed első nyolc percében nem változott a helyzet. Felváltva vezettek a csapatok. A végjátékot azonban szépen összeraktuk. és hat pont előnyt építettünk fel. Az utolsó két percben a Rigó-Gálos páros pedig remekül menedzselte a játékidőt. Egy pontszegény, de annál nagyobb taktikai csatát hozó rangadót sikerült megnyernünk!

Gratulálunk a LÁNYOKNAK! Szép munka volt!

 

eredmény:

 

BEAC KA  _  UNI Győr NKA  37:43  (5:15,8:4,17:13,7:11)

Pálosi 4 (8 lepattanó), Takács,  Rigó 11/3 (11 lepattanó), Németh 2, Gálos 8/3 (5 lepattanó, 7 szerzett labda), Smuk, Schaub, Bélafalvi 5/3 (7 lepattanó), Lép 13 (12 lepattanó), Chroméj

Laky Tibor, Gálos László:  nagyon büszkék vagyunk a lányokra! A védő taktikai feladatokat maradéktalanul sikerült megoldanunk. Ellenfelünket 37 pontra fogtuk le, akik eddigi mérkőzéseken 79 pontot átlagoltak!! Ez azonban rányomta bélyegét a támadásunkra. A játékvezetői felfogás merőben más volt, mint az előző mérkőzéseken, így mindössze 11 büntetőt dobhattunk a mérkőzés során. Nagyon nagy nyomás ellen kellett dolgoznia a Gálos-Rigó-Lép tengelynek, így csak nehezen tudtak pontokat szerezni. Ez egy nagyon fontos győzelem volt, ami akkor ér majd igazán sokat, ha a kötelezőket is behúzzuk. 

Szép volt LÁNYOK!