Péntek délután került sor a múlt heti pécsi mérkőzésnek a visszavágójára. Az idegenbeli ötpontos siker után bíztunk a hazai sikerben is.

De, hogy ne legyen olyan egyszerű ez a feladat, ezt a győzelmet irányító nélkül kellett megoldanunk. Kozma Kata még a rehabilitációját végzi, míg Gálos Hanna hátsérülés miatt nem léphetett pályára. 

Ennek megfelelően beindult az "irányító pótló járat". Smuk Abigél, Rigó Dorina és Takács Kata próbálta pótolni a karmestereket.

A mérkőzés a várakozásnak megfelelően nagy csatát , kiélezett küzdelmet hozott. Jelentős előnyt egyik csapat sem tudott felépíteni. A nagy harc eredményeképpen mindkét csapat fault problémába került. A csapatoknál a területvédekezés került előtérbe innentől kezdve. 

A végjáték is hozott izgalmat, fordulatot. Ötpontos hátrányba kerültünk az utolsó két percre. A pécsi lányok fegyelmezetlenségének köszönhetően gyors egymásutánban hárman is kipontozódtak. Lányaink mozgósították az utolsó energiákat és kihasználva a meggyengült baranyai védelmet, megfordították a mérkőzést!

Nagy-nagy köszönet a folyamatosan buzdító szurkolóinknak, nélkülük sokkal nehezebb lett volna!

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  PVSK     62:61  (17:15,20:21,10:12,15:13)

RIGÓ 35/6  (tripla-dupla, 35 pont - 20 lepattanó - 12  kiharcolt fault), CSAPÓ 13/6, Kozári, Bélafalvi, SMUK 8/3, TAKÁCS 4, LÉP 2 (19 lepattanó), Chroméj, Nezvald.

Gálos László - Chroméj Hajnalka:  center nélkül, bedobó nélkül már játszottunk, azonban irányító nélkül még soha. Ez nemcsak a játékosokat, hanem az edzőket is izgalmas feladat elé állította. Csak gratulálni tudunk a játékosoknak, igyekeztek mindent megtenni a sikerért. A félidőre fault problémába kerültünk. Smuk 4, Lép - Rigó 3-3 faultot gyűjtött, sőt a harmadik negyedben Dodó is hamar begyűjtötte a negyediket. A további faultok elkerülése végett területvédekezésre váltottunk, sőt olyan változatát is bevetettük, amit még nem is gyakoroltunk edzéseken. Azonban játékosaink koncentráltságának köszönhetően, szinte mindent megoldottunk. A sok jó teljesítményből mindenképpen ki kell emelni Dodó tripla-dupláját. Csapó Dzseni hosszabb idő után igazi vezérként tért vissza és nagy szerepe volt a sikerben. A sikerrel a "B" döntő már biztos, de megpróbálunk még tovább jutni!

Gratulálunk a Lányoknak!