Junior felkészülési mérkőzés

 

A felkészülés harmadik hetének végén a junior csapatunk lejátszotta első hivatalos felkészülési mérkőzését. Ebből az alkalomból a székesfehérvári DKKA hölgyei érkeztek hozzánk Győrbe. Keretünkből még hiányoztak a válogatottban pallérozódó játékosaink, de így is egy erős kerettel léphettünk pályára. A mérkőzés során az eddig gyakorolt elemeket várták vissza az edzők. Jó ritmusú mérkőzést láthattak a kilátogatók. Lányaink agresszíven védekezve sok labdát szereztek, amiből még csak néhány alkalommal szereztünk könnyű kosarat. A későbbiek során ebből a játékelemből több pontra számítunk majd. Az egyéni védekezések során a motiváltság megvolt, azonban még sokat kell finomítani rajta, hogy ne kerüljünk fault problémába a bajnoki mérkőzések alkalmával. Elértük a kitűzött 70  dobott pont fölötti célt, valamint a pontok eloszlása is közelített az elváráshoz. Az út elején vagyunk, de láthatóan jó irányban haladunk. 

Az elkövetkező két hétben megnövekszik majd a mérkőzésterhelés. A jövő héten kedden Székesfehérvárra utazunk visszavágóra a DKKA csapatához, utána csütörtöktől Pécsen veszünk részt egy tornán, szeptember 1-3. között Brnoban szereplünk és végül szeptember 9-én a Füzy-Tapodi emléktornával zárul a felkészülés. Ez a gazdag program reményeink szerint elősegíti a kiemelt bajnokságba való bekerülésünket. 

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  DKKA     76:30  (20:10,18:8,24:4,14:8)

Pálosi 9/3,Kozma 8, Tóth 6, Csapó 5/3,Mihály 18/6, Szamos 4, Molnár-Bodó 8, Lép 18, Chroméj.

Gálos László, Laky Tibor: a felkészülés ezen szakaszában elkezdtük a speciális állóképesség fejlesztését is, amit csak a mérkőzések lejátszása tesz lehetővé. A kosaras edzéseken sokat dolgozunk a megfelelő agresszivitás kialakításán, valamint a döntés és szituáció gyorsaság javításán. A gyors átmenetek jelenthetik az eredményes kosárlabdázást számunkra. A technikán, taktikán és erőnléten felül azonban kiemelt feladat az egyéni motiváció megtalálása, a csapatban való gondolkodás, viselkedés kialakítása. Itt esetenként az egyéni érdekek sérülhetnek, viszont a csapat nyer és eredményes. Ezen gondolkodásmód kialakításán nagyon sokat kell dolgoznunk valamennyiünknek. Akik látták a csütörtöki edzőmérkőzést és a pénteki felkészülési mérkőzést azok érzékelhették ezt a komoly különbséget. Edzőként, mi a pénteki változatot támogatjuk.

A mérkőzésen mutatott játékhoz gratulálunk!