Pénteken kadetjeink remekül kezdtek és fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezután azonban az egész mérkőzés során komoly problémát jelentő eladott labdák következtek. Ennek java részét nem is az ellenfél harcolta ki, hanem mi voltunk gálánsak. A második negyed elején védekezést váltottunk, aminek köszönhetően ismét egál lett a mérkőzés.

A harmadik negyed volt a rémálom, ahol a 12 eladott labda mellé mindössze 8 alkalommal dobtunk kosárra. A záró etap nagy csatát hozott, de közelebb kerülnünk nem sikerült ellenfelünkhöz. A 35 eladott labdának tudható be, hogy ellenfelünk 15-tel több alkalommal dobhatott kosárra. Ez nagyjából fedezte is a különbséget.

Nagyot küzdöttünk, de ez most kevés volt!

 

eredmény:

 

Csata DSE  -  UNI Győr NKA    78:52  (20:16,14:10,24:15,20:11)

Pálosi 7/6, Takács 6, Rigó 18/3,Schmidl, Gálos 10, Smuk 2, Schaub, Lép 9, Chroméj, Nezvald

Gálos László: a szombati serdülő forduló miatt a mai napon pihentettük fiatal tehetségeinket. Emiatt nagyobb teher hárult a többiekre. A nagy akarás extra megoldásokat és hatalmas hibákat hozott. A 35 eladott labdával komoly mérkőzést nem lehet megnyerni. Az arányok megbomlottak. Kevés könnyű kosár és a kevés pont a büntető területen belülről leszabályozta a pontjainkat. Ellenfelünk gyakori védekezés váltására többször lassú volt a reakció. Ennek ellenére elkeseredve nem vagyunk. Tanulságos mérkőzés volt, aminek a pozitívumaiból és negatívumaiból egyaránt fogunk tanulni!