Képző-Kiválasztó Program

Január 2-6 között folytatódott a 2009-es születésű lányok Képző-Kiválasztó Programja Székesfehérváron. Két játékosunk képviselte akadémiánkat: Rigó Dorina, Gálos Hanna. Lányaink hat edzésen vettek részt az ország legjobbjaival. Bízunk abban, hogy az ott szerzett tapasztalatokat felhasználva folytatják munkájukat Győrben.

 

 

received_976338127079897.jpeg

A képen játékosaink a program vezetőedzőivel, Stoics Judittal és Ambrus Erzsébettel láthatóak.

 

Négy Város Tornája

Szeptember végén a székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával egyeztetve életre hívtuk a Négy Város Tornáját. A kezdeményezés az egyes korosztályokban levő mérkőzéshiányt hivatott pótolni. A kezdeményezéshez a Nagykanizsa és a ZKTE (Zalaegerszeg) egyesületei csatlakoztak. A selejtezők után megállapodás történt a korosztályokra vonatkozóan. Ennek értelmében serdülő és kadet korosztályokban szervezzük ebben a bajnoki szezonban a villámtornákat.

Nagy örömünkre az első fordulónak akadémiánk adott otthont. A serdülők január 5-én, míg a kadet korosztály január 7-én lépett pályára. A rendezvényt Fűzy András elnök nyitotta meg.

 

20230105_110812.jpg

 

 

Remek mérkőzéseknek lehettünk szemtanui. A serdülő tornán kiélezett küzdelmek után a következő eredmények születtek:

UNI Győr NKA  -  DKKA  73:45

ZKTE  -  Kanizsa DKK  52:72

DKKA  -  ZKTE  59:62

Kanizsa DKK  -  UNI Győr NKA  62:65 

A kadet tornán ugyanabban a sorrendben következtek a mérkőzések, mint csütörtökön. Kemény mérkőzéseken szoros eredmények születtek.  A két torna bizonyította, hogy jó kezdeményezés a Négy Város Tornája. A tervek szerint még ebben a hónapban megrendezésre kerül a következő forduló is.

A torna eredményei:

UNI Győr – DKKA  95:37

ZKTE – Kanizsa DKK  63:69

DKKA  -  ZKTE  68:61

Kanizsa DKK  -  UNI Győr NKA  67:65