Nemzeti Leány Junior Bajnokság

 

A hétvégén dupla fordulót rendeztek.  Szombaton a Vasas csapatához utaztunk, ahol  egy nem megszokott kerettel játszottunk. Nem tehettünk mást, mert vasárnap után szerdán is kadet forduló volt, a hétvégén dupla junior, majd ezen a héten kadet és junior mérkőzés is lesz csütörtökön illetve szombaton.

Emellett többen beteget is jelentettek. Emiatt vérmes esélyeink nem voltak a mérkőzéssel kapcsolatban. Hiányérzetünk természetesen van mert az 54 dobási kísérletünkből mindössze 9 találta meg a bejáratot, plusz 11 büntetőt is mellé dobtunk. A különbséget tudtuk volna mérsékelni egy hatékonyabb dobó teljesítménnyel.  

Vasárnap egy nagyon fontos mérkőzésre került sor  a TARR KSC Szekszárd csapata ellen. Idegenben egy kellemetlen (24 pontos) vereséget szenvedtünk. Hazai pályán igyekeztünk elégtételt venni. A lehetőségeinkhez képest az aktuálisan legjobb kerettel léptünk pályára. Az első félidőben jól kosarazva 10 pontos előnyt szereztünk.

A harmadik negyedre megváltozott játékvezetéssel találkoztunk, aminek köszönhetően hat percig következmény nélkül üthettek minket a szekszárdi hölgyek. Ennek a felfogásnak köszönhetően elolvadt az előnyünk és sikerült egy egylabdást mérkőzést kihozni a találkozóból. 

Szerencsére lányainknak helyén volt a szíve és két ponttal hoztuk a kötelezőt!

Még két mérkőzés vár ránk (PVSK, BEAC/M) a rájátszásban a döntő előtt. Mindkét mérkőzést meg kell nyernünk!

 

eredmények:

 

Vasas KA  -  UNI Győr NKA  107:28  (25:6,30:4,30:5,22:13)

Kozma 6, Tóth 4, Evellei 8, Schaub, Mihály 3, Smuk 2, Molnár-Bodó 4, Csapó 1, Takács, Chroméj.

Balla Dóra: Nehéz bármit mondani egy ilyen mérkőzés után. A mai napon azoknak szerettem volna lehetőséget biztosítani akik kevesebb szerephez jutottak a szezonban. Sok hibával játszottunk, egy olyan csapat ellen akik végig agresszíven védekeztek és komolyan vették a derbit. A nagyarányú vereségnek csak akkor van “értéke”, ha a holnapi Szekszárd elleni összecsapáson elérjük a kitűzött célt, a lepihentetett játékosainkkal.  Mindezek mellett remélem, hogy a betegség hullám végigsöpört most rajtunk és nem nehezíti a munkánkat az elkövetkező hetekben.

 

 

UNI Győr NKA  -  TARR KSC Szekszárd  62:60  (20:14,15:11,13:20,14:15)

Pálosi 1, Kozma, Rigó 8/3, Csapó, Mihály 13/6, Gálos 15/12, Szamos, Molnár-Bodó, Lép 20 (15 lepattanó, 9 kiharcolt fault), Evellei 5

Balla Dóra, Laky Tibor, Gálos László:  A mai összecsapás sok izgalmat hozott. Ritka az amikor egy csapat nem tud igazán örülni a győzelemnek. Sajnos ezt a párharcot Szekszárdon buktuk el.. Ha akkor ott ilyen mentalitással kosárlabdázunk,  biztos vagyok benne hogy ma mi örülnénk jobban. A sok hiba ellenére, örülök , hogy a csapatunknak volt tartása és megnyerte a meccset. A hátralevő mérkőzéseinket ezzel az akarattal kell végigvinni! Szép volt lányok! Hajrá Győr!