Nemzeti Leány Junior Bajnokság

 

Délután Mosonmagyaróváron fogadtuk a soproni akadémia "B" csapatát. Bíztunk abban, hogy a mai napon megszerezzük első győzelmünket a bajnokságban.

A nagyiramú mérkőzésen az elején beragadtunk és egy kisebb hátrányt sikerült kiépítenünk. Innentől kezdve több alkalommal is megközelítettük ellenfelünket, de átvenni a vezetést nem sikerült. 

A második félidő elején gyorsan eldöntöttük a mérkőzést. Pillanatok alatt 16 pontra nőtt a hátrányunk. Faultproblémák miatt nem tudtuk azt a rotációt tartani, ami optimális lehetett volna. Az utolsó negyedben öt percig nem esett kosár. Mindkét csapat nagy energiákat mozgósított, de a lényegi dolgok már nem változtak.

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  Darazsak Sportakadémia/B  51:74   (16:23,17:17,11:21,7:13)

Kozma 4, Csapó 6/3, Tóth, Takács, Mihály 18, Szamos 2, Küllős 11, Smuk 6, Molnár-Bodó 4, Chroméj.

Balla Dóra, Gálos László:  A mai mérkőzést nem a kellő dinamikával kezdtük meg. Az első negyedben hátrányba kerültünk a soproni csapattal szemben, amit egy  jobb második negyed követett. Itt végre láttunk olyan momentumokat, amit elvárunk a játékosoktól. Az agresszív védekezésnek köszönhetően ( amely sok faulttal is együtt járt) végre megérkeztünk a mérkőzésbe. A félidei pihenő, inkább az ellenfelünknek kedvezett.Már nem első alkalom ,hogy nem tudunk felpörögni a második félidő elején. Taktikai változtatásokra volt szükség, amelyet a játékosok fegyelmezetlensége miatt, nem sikerült megoldani. De tovább gyakorlunk, hogy legközelebb sikerüljön megvalósítani azt amit kérünk. A szezonban először  láttam a játékosaim szemében a tűzet, melyet néhány jó egyéni teljesítmény is kiegészített. Az első győzelmünk még várat magára, de azért dolgozunk hétről hétre, hogy bezsebeljük végre!