Nemzeti Leány Junior Bajnokság, megtört a jég!

 

Ebben a fordulóban a BEAC  csapatához látogattunk. Irigykedve nézhettük a régi csarnok felújított pályáját és öltözőit. Egyedül a hőmérséklettel volt probléma, de az előző évben ehhez hozzászokhattak a csapatok országszerte.

A kezdésünk a "megszokott" mederben zajlott. Hamar kialakítottuk a 10 pontos hátrányt, majd elkezdtünk kosárlabdázni. Negyedről negyedre javult a teljesítményünk. Megindult a kommunikáció, aminek köszönhetően 29 eladott labdára kényszerítettük ellenfelünket. A sok szerzett labdából valamint a harcosságunknak köszönhetően indításból és második szándékból 25 pontot szereztünk. Ez kellő alapot adott ahhoz, hogy egyre magabiztosabban játszunk. A gyenge kezdés után három negyedet is nyertünk. A végjáték igazi horror volt. Több ízben változott a vezetés. 1,7 másodperccel a vége előtt oldalbedobással jöttünk. Az időkérésnél megbeszéltek szerint alakították ki a helyzetet a lányok, amiből Kozma Katához került a labda. Ő nem tétovázott, elvállalta a hárompontost, amit nagy örömünkre az ellenfél játékosa lefaultolt.

0,1 másodpercnél jöhetett a három büntető. Kata keze nem remegett meg, a háromból kettőt elsüllyesztett az ellenfél kosarába. Ezután pedig jöhetett az örömtánc!

Gratulálunk a lányoknak, szép munka volt!

 

eredmény:

 

BEAC  -  UNI Győr NKA   75:77  (24:14,16:18,14:23,21:22)

Pálosi, Kozma 6, Rigó 12 (5 lepattanó, 7 szerzett labda), Csapó 4, Tóth, Mihály 20/12 (8 kiharcolt fault), Szamos 6, Küllős 14/3 (7 kiharcolt fault), Molnár-Bodó 2, Lép 13 (10 lepattanó)

Balla Dóra, Gálos László:  A mérkőzést megint dekoncentráltan kezdték a lányok. Ahogy javult a védekezésünk már sikeresen tudtuk játszani a gyors játékunkat. Az elején összeszedett hátrányt, folyamatosan próbáltuk ledolgozni. Ezt kisebb - nagyobb sikerrel végrehajtottuk. Izgalmas utolsó negyed következett, de a végjátékban a Mi lányaink akarták jobban a győzelmet. Végre eljött a pillanat, hogy csapatként produkáltunk valami maradandót. Gratulálunk a lányoknak!