Nemzeti Leány Kadet Bajnoki selejtező

 

A szombati szép siker után vasárnap reggel folytatta csapatunk a tornát. A soproni "B" csapat volt az ellenfelünk, akik a szombathelyiek legyőzésével nagy önbizalommal érkeztek. Lányaink ugyanazzal az elánnal kezdték a mérkőzést mint szombaton, azonban a pontosságba hiba csúszott. A kihagyott ziccerek megbosszulták magukat és ellenfelünk került előnybe. Folyamatosan futottunk az eredmény után. Öt pontos minusznál végre összeállt a játékunk és a hátrány ledolgozása után még kilenc pont különbséget sikerült felpakolnunk az eredményjelzőre a szünetig. A második félidőben a védekezésünk hatékonyságát sikerült még növelni. A Pálosi-Rigó-Gálos trióhoz a fiatal Németh Nelli is becsatlakozott és a jó védekezésük mellett a ponterős támadásuknak is köszönhetően, simán nyertük ezt a mérkőzést is.    

A zárómérkőzésen az erősen megtépázott szombathelyiek nem tudtak ellenállást kifejteni csapatunk ellen. Németh Nelli tovább folytatta a parádét, 23 pontja mellett 17 szerzett labdával tűnt ki a mezőnyből. 

Három teljesen különböző mérkőzést sikerült megnyernünk és ezzel magabiztosan feliratkozni a legjobbak közé.

Gratulálunk a szép sikerhez!

 

eredmények:

 

UNI Győr NKA  -  Darazsak Sportakadémia/B  68:43  ( 10:11,23:13,20:11,15:8)

Pálosi 14/3 (16 szerzett labda), Rigó 24 (16 szerzett labda, 11 kiharcolt fault), Gálos 15 (7 szerzett labda, 7 kiharcolt fault), Németh 8 (6 szerzett labda), Takács 2, Fodróczi, Smuk 3, Schaub, Bélafalvi, Chroméj 2, Nezvald 

Gálos László, Laky Tibor, Balla Dóra: nehézzé tettük saját dolgunkat azzal, hogy a helyzetkihasználásunk mélyen az elvárható szint alatt volt. Hatalmasat küzdöttünk, amit a statisztikai adatok is megerősítenek. A 45 lepattanó, 29 szerzett labda, 26 kiharcolt fault önmagáért beszél. Ellenfelünket 52 eladott labdára kényszerítettük. Nagyon büszkék vagyunk csapatunkra, ezzel a hozzáállással messzire el lehet jutni!

 

Szombathelyi Sportiskola  -  UNI Győr NKA  16:135  (2:32,2:40,0:33,12:30)

Pálosi 12/6,Takács 8, Rigó 12/3, Németh 23 (42 IBM), Fodróczi 11, Gálos 4, Smuk 16, Schaub 15, Bélafalvi 10, Chroméj 14, Nezvald 10.

Gálos László, Laky Tibor, Balla Dóra: ezen a mérkőzésen több lehetőséget kaptak azok, akik az előző két mérkőzésen kevesebb szerephez jutottak. Nagy örömünkre éltek a lehetőséggel és önbizalmat erősítő teljesítménnyel rukkoltak elő. Külön öröm volt Schaub Lara visszatérése, aki 15 ponttal és 14 szerzett labdával köszönt be. Köszönjük a lelkes biztatást, amit  mind a két napon kaptunk a szurkolóinktól! Nagyon sokat segített!

A feladatot elvégeztük, jöjjön a bajnoki menetelés!