Nemzeti Leány Kadet Bajnokság

 

Vasárnap Miskolcon léptünk pályára, a DVTK vendégeként. Csakúgy mint a hosszú utazás során, a mérkőzésen is elaludtunk. Sajnos a pénteken ujjsérülést szenvedett Gálos Hannát le kellett cserélni, nem tudta vállalni a mérkőzésen való szereplést. Helyettesítését nem sikerült megoldani az első húsz perc során.

A sokkal frissebben mozgó hazaiak szétfutottak minket és nagy előnyt építettek fel megérdemelten az első félidőben.

A saját taktikánkat ezzel a hozzáállással nem tudtuk megoldani, így a félidőben változtattunk a védekezésünkön. Ezzel már ellenfelünknek is meggyűlt a baja és egy szoros második húsz percet játszottunk. Még jobb etapot tudhattunk volna magunkénak, ha nem adunk el ennyi labdát, amiből ellenfelünk könnyű kosarakat szerzett.

 

eredmény:

 

DVTK  -  UNI Győr NKA  71:51  (20:12,19:10,16:12,16:17)

Pálosi 4/3, Takács 2, Rigó 8, Németh, Fodróczi 8, Gálos, Smuk 8/3,Bélafalvi 2, Lép 9, Chroméj 2

Gálos László, Balla Dóra:  Hanna ujjsérülése ellenére bíztunk abban, hogy tud majd játszani. Azonban láthatóan nagy fájdalmakat okozott számára az átadás és a dobás.

Elvesztése rányomta bélyegét a csapatunk teljesítményére. Meghatározó játékosaink elbizonytalanodtak és hitehagyottan játszottak. A cserék közül Schaub Lara és Fodróczi Fanni mutatott követendő teljesítményt, nekik gratulálunk! Rigó Dorina a második félidőben nyújtott elfogadható teljesítményt. Ezzel a hozzáállással sajnos a saját játékunkat nem tudtuk játszani. Védekezésünk agresszivitása  meg sem közelíettte az elvárt szintet. Megérdemelten nyert ellenfelünk, korrekt játékvezetés mellett!

Bízunk abban, hogy tudunk tanulni a hibáinkból és többet ebben a szezonban hozzáállásbeli problémákkal nem kell foglalkoznunk!