Nemzeti Leány Kadet Bajnokság 2. nap

 

Szombaton ebédidőben került megrendezésre a Győr-Vasas mérkőzés. Az első félidőt lemásoltuk. A tegnapihoz hasonlóan jól kezdtünk, majd átadtuk a vezetést a budapesti csapatnak, majd a félidő előtt újra magunkhoz ragadtuk a vezetést. Hat pont előnnyel vártuk a második játékrészt, amit a mérkőzés végéig sikerült megőrízni.

A mezőnydobás százalékán sikerült javítani, de a büntetőzés továbbra is a gyenge kategóriába tartozott. 123 pontot hagytunk veszni a dobáskisérleteink során!

A küzdő szellemmel ma sem volt probléma. A 26 támadó lepattanó mellett 25 alkalommal kényszerítettük ellenfelünket eladott labdára. Ezt nézve nemcsak hat ponttal kellett volna nyerni. A jó csapatmunka mellett azonban ki kell emelni Bélafalvi Dóra teljesítményét, aki a mezőny legfiatalabb játékosaként dupla-duplát ért el (10 pont , 10 lepattanó)! Emellett a legjobb hasznossági mutató is az övé volt.

Győzelmünknek köszönhetően, a BEAC/B csapatával játszunk vasárnap 11.30-kor a 13. helyért.

A csapatépítés jegyében a délutánt Pécs festői belvárosában töltöttük, ahol a közös séta mellett egy önfeledt fagyizás (jégkásázás) is belefért a programba.

Vasárnap reggeli után felmegyünk még a TV Toronyhoz, majd onnan érkezünk a PVSK csarnokba.

 

pécs1.jpeg
pécs2.jpg

  

Eredmény:

 

UNI Győr NKA  - Vasas/B  67:61  (16:18,18:10,15:18,18:15)

Komjáti 2 (7 védő momentum), Kozma 13/3 (13 v.m.), Rigó 11/3 (14 v.m.), Csapó 4 (12 v.m.), Kozári 0 (0 v.m.) , Bélafalvi 10 (16 v.m.), Gálos 11/3 (11 v.m.), Tóth 9/3 (3 v.m.), Lép 7 (15 v.m.), Chroméj 0 (9 v.m.), Nezvald 0 (3 v.m.)

Gálos László - Chroméj Hajnalka: ellenfelünket már ismertük, a bajnokság során már játszottunk ellenük. Jó szerkezetű, jól képzett játékosok alkotják. A taktikai elképzeléseket az ostravai tornához hasonlóan alakítottuk ki. Jégkorong stílusban, sorokat cserélve, eltérő taktikai feladatokkal ellátva küldtük fel játékosainkat a pályára. Ez helyenként problémát okozott ellenfelünknél. Megint sokat dolgoztunk és a mutatók alapján 20 pont körül kellett volna nyernünk, de szeretjük az izgalmakat, így dobásaink nagy része ismét mehetett a kukába.  Gratulálunk a lányoknak, szép munka volt!  Köszönet a maroknyi győri szurkolóknak, akik segítették munkánkat!