Nemzeti Leány Kadet Bajnokság

 

Csütörtökön megkezdődött a visszavágó kör a bajnokság rájátszásában. Azt a BEAC csapatot fogadtuk, akivel óriási csatát vívtunk Budapesten. (37:43-as győzelmet arattunk) Aztán, ahogy az ellenfél játékosai leszálltak a buszról, kiderült, hogy ez a csapat nem ugyanaz a csapat. Sajnálatunkra egy jóval gyengébb kerettel érkezett ellenfelünk. 

Ennek megfelelően már az első negyedben eldőlt a mérkőzés. Nem volt könnyű fenntartani az érdeklődést lányainkban, így az utolsó negyedet "jó házigazdaként" át is adtuk ellenfelünknek. Stabilizáltuk negyedik helyünket ezzel a győzelemmel, és már csak egy győzelemre vagyunk attól, hogy matematikailag se eshessünk a kieső 7-8. hely valamelyikére. Három mérkőzés vár még ránk: Sopron, Szekszárd, Vasas.

Szép volt Lányok!!  Hajrá Győr!!

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  BEAC KA    79:36  (20:3,26:9,18:8,15:16)

Pálosi 6 (7 lepattanó), Takács 10, Rigó 24/3 (8 lepattanó), Németh, Fodróczi 2, Gálos 7/3 (8 lepattanó, 6 gólpassz), Smuk 8/3, Schaub, Bélafalvi 2, Lép 20 (15 lepattanó), Chroméj.

Gálos László, Laky Tibor, Balla Dóra: a győzelem ellenére vannak hiányérzetek bennünk. Tudjuk, hogy nem könnyű összpontosítani úgy, hogy mindenki tudja , mi lesz a mérkőzés vége. Többfajta védekezést teszteltünk, illetve a támadó játékunkat  próbáltuk pontosítani. Az első félidőben közel 60%-al dobtunk, ami a második félidőben 33%-ra esett vissza!?  Ez a koncentráció hiányát jelezte. A győzelem azonban újabb fontos lépcsőfok az országos döntőbe kerüléshez! 

Gratulálunk és köszönjük a kedves megemlékezést, amit a szakmai stáb 2x60 éve kapott!!!