Nemzeti Leány Kadet Bajnokság, Győr

 

Előmérkőzést játszott kadet csapatunk a felnőtt euroliga mérkőzés előtt. Ellenfelünk a DVTK csapata volt.

A miskolci 20 pontos vereséget próbáltuk kozmetikázni a hazai derbin. Az előjelek nem voltak bíztatóak, mivel magas játékosaink betegség és iskolai elfoglaltság miatt az elmúlt időszakot kihagyták. 

Ennek ellenére bizakodottak voltunk a mérkőzéssel kapcsolatban. 

A kezdés azonban szörnyen sikerült. Öt perc után 6:15 volt az állás. Innen szépen sikerült fokozatosan ledolgozni a hátrányunkat. Lelkes szurkolóink segítségével a harmadik negyedben a fordítás is sikerült. nyolc pontos előnyünk azonban a harmadik negyed végén és a negyedik elején eladtuk. Sőt hátrányba is kerültünk. A kapkodás eredménye az lett, hogy visszaállította ellenfelünk a mérkőzés elején kialakított előnyt. 

A fordításhoz az is kellett, hogy az addig egyenlő büntetőzés nagyot változott. Ellenfelünk 15 alkalommal állhatott a büntető vonal mögé, míg mieinknek mindössze 4 szer!!??

Az itt kialakított 1:9-es különbség köszönt vissza az eredményjelzőn a végén.

Gratulálunk a lányoknak!  Nagyot hajtottak és ismét egy kevés hiányzott az újabb lépcső meglépéséhez!

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  DVTK   58:66   (18:21,18:18,18:9,4:18)

Pálosi, Takács 3/3, Rigó 19/9 (10 lepattanó), Németh 6, Fodróczi, Gálos 14/6, Smuk 6,  Bélafalvi, Lép 10 (11 lepattanó), Chroméj.

Laky Tibor, Gálos László: hasonló érzések keringenek bennünk, mint a Csata DSE elleni 1 pontos vereségnél. Nagyot harcoltunk, közel álltunk a sikerhez, de még dolgoznunk kell sokat, hogy ezt a lépcsőt meg tudjuk lépni. Szép volt lányok, meg fogjuk csinálni!!