Nemzeti Leány Kadet Bajnokság, Győr

 

A bajnokság 11. fordulójára Győrben került sor. Ellenfelünk a fővárosi Zsíros Akadémia csapata volt. Az összeállításunkból hiányzott sérülés miatt Gálos Hanna, de Rigó Dorina félig betegen, míg Fodróczi Fanni sérülésből felépülve léphetett pályára.

Az alacsony szerkezetű ellenfelünk nagyon agresszíven védekezett. Egész pályán kergettek minket a fault határon és azon túl is. Ezt a 31!!! faultjuk is mutatja. Ez a fajta védekezés nem ízlett lányainknak. Ismét 34 eladott labdával rukkoltunk elő. A magassági fölényünket nem tudtuk kihasználni a két palánk alatt. A jóval harcosabb budapestiek 13 támadó lepattanót gűjtöttek. A sok eladott labdánkból 24 pontot szorgoskodtak össze indításból. 

A védekezés váltásunk, valamint ellenfelünk elfáradása azonban eldöntötte a mérkőzést. 

Kulcsfontosságú volt, hogy 52%-al dobtunk. A büntetőkkel ismét hadilábon álltunk, a megítélt 39-ből 15 célt tévesztett..  

A mérkőzés pozitívuma a győzelmen kívül, hogy fizikailag és dobáspontosságban is jól bírtuk a végjátékot.

Gratulálunk az újabb győzelemhez!

 

eredmény: 

 

UNI Győr NKA  -  Zsíros KA  94:68  (29:19,16:24,22:15,27:10)

Pálosi 5, Takács 11/3, Rigó 15 (10 kiharcolt fault), Csanki-Puss, Németh 9, Fodróczi 9/3, Smuk 17, Schaub, Bélafalvi 8 (10 lepattanó), Lép 18, Chroméj 2.

Laky Tibor, Gálos László: egy fontos mérkőzést sikerült megnyernünk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de ennél könnyebbre számítottunk. Rengeteg figyelmetlenség, taktikai fegyelmezetlenség tarkította játékunkat. Rövid időszakokra összeállt amit gyakoroltunk, ekkor látványosan és eredményesen játszottunk. Sajnálatos, hogy a palánkok alatt puhák voltunk, így nem tudtuk kihasználni magassági fölényünket. Mindenképpen erény, hogy a nehézségeink ellenére dolgoztunk, tettük a dolgunkat és szép lassan bedaráltuk az elfáradó és kulcsjátékosait elveszítő ellenfelünket. 

Vasárnap újabb mérkőzés következik a BEAC KA/H ellen.  Ez sem lesz egyszerű, de kötelező a győzelem!