Nemzeti Leány Kadet Bajnokság, Mosonmagyaróvár

 

Az alapszakasz utolsó mérkőzésére került sor péntek délután Mosonmagyaróváron. Ellenfelünk az NKA Pécs csapata volt. Őket nagy bravúr árán Pécsen sikerült legyőznünk 4 ponttal. Most "hazai" környezetben ennek a megismétlésére készültünk. Bár a keretünk jónak tűnt, azért az elmúlt edzéseken látható volt, hogy a központi felvételin átesett lányaink nincsenek a toppon. Fejben egy kicsit kiégtek. A bemelegítésnél már látni lehetett, hogy nagy összpontosítással készülnek a játékosaink a presztízs csatára. 

Nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a mérkőzésbe. Ellenfelünk a faulthatár felett dolgozott, amit a sípmesterek igyekeztek megfékezni. Ez több közjátékhoz is vezetett, amit technikai faultok követtek. A második negyedben továbbra is kemény küzdelem folyt. Csapatunk felvette a kesztyűt és mindkét negyedet 9-9 ponttal hozta.

A második félidőben ellenfelünk mindent megtett a felzárkózásért, de csak kisebb sikereket tudtak elkönyvelni, mivel nálunk mindig akadt olyan játékos, aki átbillentett minket a holtponton. Csapatunk pillére, a Rigó-Lép-Gálos tengely jól és eredményesen kosarazott. A legjobb kiegészítő emberünk ma Németh Nelli volt, aki 8 pontjával, 5 szerzett labdájával, 3 gólpasszával és 4 kiharcolt faultjával oroszlánrészt vállalt a sikerből .

Az utolsó negyedre az összpontosításunk lanyhulását ellenfelünk kihasználta és sikeresen kozmetikázott a vereség mértékén.

Nagy-nagy gratuláció a CSAPATNAK!  Nagyon fontos győzelmet arattunk! Ezt a győzelmet visszük magunkkal a következő körre!

 

eredmény:

 

UNI Győr NKA  -  NKA Pécs  78:67  (22:13,21:12,17:15,18:27)

Takács, Rigó 31/12 (14 lepattanó, 9-9 kiharcolt fault és szerzett labda), Németh 8/3 (5 szerzett labda), Fodróczi 2, Gálos 7/3 (6 kiharcolt fault, 3 gólpassz), Smuk 3, Schaub, Bélafalvi 2, Lép 25 (9 lepattanó, 11 kiharcolt fault), Chroméj.

Laky Tibor, Gálos László: nagyon akartuk ezt a győzelmet! Mindenki maximális odafigyeléssel játszott. Látható volt, hogy ezen a szinten már minden kis megingásnak ára van. Olyan statisztikai adatokat sikerült a parkettre tennünk, amire méltán lehetünk büszkék. A 32 kiharcolt fault, 26 szerzett labda jelzi azt az aktivitást, amit várunk a lányoktól. Ennek eredményeképpen 46-szor állhattunk a büntető vonalra! (sajnos ebből 20-t kidobtunk az ablakon) . Ez a játék önbizalmat kell, hogy adjon nekünk a felsőházi folytatáshoz!

Szép volt LÁNYOK!  Köszönjük a lelkes szurkolást, sokat segített!

 

A siker kovácsai!!!