A seredülő B csapat két hétvégi mérkőzését nézve és értékelve az ember tudathasadásos állapotba kerül.

Nagyon sok hibával, figyelmetlenséggel és pontatlansággal játszottuk le a soproniak elleni mérkőzést, amit „kínlódva” nyertünk meg. Állandóan a saját hibáinkat kellett javítani. A mi figyelmetlen védekezésünkből eladott labdákból szerezte ellenfelünk a legtöbb kosarát. Értelmetlen személyi hibáinkból dobhattak büntetőket. Rendszeresen hibáztunk a szinte tökéletes dobóhelyzetekben.

A mérkőzés szinte egyetlen (de nagy) pozitívuma, hogy ebben a helyzetben, ilyen körülmények között is sikerült nyerni, mert mindig akadt valaki a csapatban, aki magát összeszedve, fogat összeszorítva kihúzta a csapat „szekerét” a kátyuból.

 

UNI Győr NKA/B - SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA/B            63 – 55 (16-17,19-9,12-13,16-16)

Tapodi Tamara 20/3, Janszki Inez 10, Patyi Rebeka 7, Sebestyén Lia 5, Kohuth Luca, Arany-Kovács Léna, Baán Johanna, Büki Lili Panna 4-4, Zsélyi Zsófia 3, Kalinics Léna 2, Varga Vivien –,

 

 

Második ellenfelünk az a ZTE NKK volt akiktől 56(!!!) pontos vereséget szenvedtünk október végén az első fordulóban.

Három negyeden keresztül úgy játszottunk, ahogy kell. Nagyszerű védekezés, ügyes helyzet kialakítás és többnyire pontos befejezések jellemezték a játékunkat. Aztán sajnos „elfogytunk” a negyedik negyedre. Nem elsősorban fizikailag, mint inkább fejben. A harmadik negyed végén 54 – 55 volt az állás, innen „sikerült” elvesztenünk a negyedik negyedet 30 – 13-ra. Jöttek újból a figyelmetlen védekezések, értelmetlen személyi hibák és az elhibázott dobások. Minél inkább szerettük volna felgyorsítani a játékot, annál többször hibáztunk és annál könnyebben büntetett az ellenfél.

Mégis azt mondhatjuk, hogy amit produkáltunk az első 30 percben arra büszkék lehetünk. Másrészt megtanulhattuk, hogy a fizikai állóképesség mellé a koncentrációnk növelése is szükséges lesz a jövőben. Igaz, ehhez ilyen és hasonló mérkőzések is kellenek.

 

UNI Győr NKA/B – ZTE NKK             67 – 85    (23-12,14-22,17-21,13-30)

Tapodi Tamara 20, Gaál Hajnalka 11, Büki Lili Panna 9, Zsélyi Zsófia 8, Kohuth Luca 6, Orbán Zsófia 5, Janszki Inez 3, Patyi Rebeka, Kalinics Léna 2-2, Sebestyén Lia 1, Arany-Kovács Léna, Varga Vivien

 

A hétvégét egészében azért is értékelhetjük inkább pozitívan, mert néhányan a hétvégére, vagy előtte néhány nappal gyógyultak fel, illetve így is voltak többen akik betegség miatt hiányoztak.